2810 228 226 mika@mikatravel.eu

IΝΔΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

(0 Review)
Τιμή
Από€1,315
Τιμή
Από€1,315
June 20, 2019

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

290

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
15 – 28 Μαρτίου 2019
Αναχώρηση : Αθήνα
Άφιξη : Ν.Δελχί
Πληροφορίες

 IΝΔΙΑ: ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ – ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Ν. Δελχί – Άγρα – Τζάιπουρ – Μπικανέρ – Τζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ – Ουνταϊπούρ

 

15 – 28 Μαρτίου  2019

 

Τα Highlights του προγράμματος

 • O ναός Akshardham, πριν την Άγρα
 • Ανάβαση με Ελέφαντες στο Amer Fort στην Τζαιπούρ
 • Βόλτα με ρίκσο (Rickshaw) στην Τζαιπούρ
 • Προσωπικό δώρο για κάθε ταξιδιώτη

 

 

NAMASTE !

WELCOME TO INDIA – Ένα Έθνος , άπειροι προορισμοί.   Μία γη με πλούσια κληρονομιά και πολύ παλιά. Η μαγεία της Ινδίας: η ιστορία των 5000 χρόνων, η φιλοσοφία, οι θρησκείες, τα υπέροχα ιστορικά, μνημεία. Όλα αυτά μαζί  συνθέτουν μαζί με την απίστευτη ποικιλομορφία της ένα μοναδικό και πολύχρωμο μωσαϊκό. Αυτό είναι το θαύμα που είναι η Ινδία, ελάτε, να το απολαύσετε και να χαρείτε την εμπειρία… .. Οι διακοπές στην Ινδία είναι πραγματικά καταπληκτική εμπειρία. Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα με μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλη ποικιλία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια χώρα πιο συναρπαστική, ρομαντική ή εξωτική για να επισκεφθεί από την Ινδία. «Είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη όπου τα πάντα που έχουν συμβεί ποτέ στην ιστορία του κόσμου συμβαίνουν κάθε λεπτό της κάθε ημέρας ακριβώς μπροστά στα μάτια μας!»

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ημέρα Παρασκευή  15 ΜΑΡ 19: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ –Ν.ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση μέσω σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας Ν. Δελχί. Άφιξη την επομένη

 

2η ημέρα:  : Σάββατο 16 ΜΑΡ 19: Ν.ΔΕΛΧΙ  / Πανοραμική Ξενάγηση

Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδίας.  Αφού περάσουμε τις διαδικασίες βίζας και διαβατηρίου, με την βοήθεια του τοπικού ξεναγού μας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για το ξενοδοχείο μας. Το MIKA TRAVEL θα προσφέρει πρωινό στο ξενοδοχείο με την άφιξη μας γιατί τα δωμάτια θα τα πάρουμε περίπου στις 2 μμ. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πρωτεύουσα μιας πολυπληθούς και ιδιαίτερης χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στο Ν. Δελχί περνώντας από την δυτικότροπη  περιοχή της πόλης όπου βρίσκονται οι πρεσβείες, κατοικίες κυβερνητικών, το προεδρικό μέγαρο , η Βουλή και η Πύλη της Ινδίας μια πανέμορφη πύλη μεγάλης ιστορικής σημασίας αφού χτίστηκε για τη μνήμη των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Αργότερα θα δούμε και το μνημείο Raj Chat. Πρόκειται για μια μαύρη μαρμάρινη πλατφόρμα που σηματοδοτεί το σημείο της καύσης του Μαχάτμα Γκάντι, στις 30 Ιανουαρίου 1948, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του . Αφήνεται ανοιχτό στον ουρανό ενώ μια ατέρμονη φλόγα καίει στο ένα άκρο. Βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο του Δελχί, επίσημα γνωστός ως Mahatma Gandhi Road, ένα πέτρινο μονοπάτι που πλαισιώνεται από χλοοτάπητες οδηγεί στο περιτοιχισμένο περιβόλι που στεγάζει το μνημείο. Είναι το πρώτο μαυσωλείο με κήπο στην ινδική υποήπειρο και είναι έργο ενός Πέρση αρχιτέκτονα και είναι αυτό που έδωσε την έμπνευση για το Τάζ Μαχάλ. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και δείπνο.

 

 

3η ημέρα: Κυριακή 17 ΜΑΡ 19: Ν.ΔΕΛΧΙ  – ΑΓΡΑ (206 χιλ 2 – 3 ώρες )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αφήνουμε το ξενοδοχείο και επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για την Άγρα. Περνώντας μέσα από την παλιά πόλη του Ν. Δελχί θα μας εντυπωσιάσουν οι εικόνες της καθημερινότητας τόσο χιλιάδων κατοίκων που θα δούμε στους δρόμους, Ενώ συνεχίζουμε να διασχίζουμε την παλιά πόλη του Ν. Δελχί, θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, κτισμένο τον 17ο αιώνα, από τον ιδρυτή της πόλης και αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν που χρησιμοποιήθηκε ως η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας ως το 1857, όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας εκθρονίστηκε και οδηγήθηκε στην εξορία. Το όνομά του προέρχεται από τις οχυρώσεις του που είναι φτιαγμένες από κόκκινο άργιλο. Επόμενη στάση στον εντυπωσιακό ναό Lotus . Πρόκειται για ένα  Μπαχάι, σπίτι λατρείας, που κτίστηκε τον Δεκέμβριο του 1986, κοστίζοντας 10 εκατομμύρια δολάρια. . Όπως όλα τα Μπαχάι σπίτια λατρείας, ο ναός Lotus είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία. Το κτίριο αποτελείται από 27 “ελεύθερα” μαρμάρινα “πέταλα” που είναι διατεταγμένα σε συστάδες τριών για να σχηματίσουν εννέα πλευρές  με εννέα πόρτες που ανοίγουν σε κεντρική αίθουσα με ύψος ελαφρώς πάνω από 40 μέτρα  των 2.500 ατόμων. Ο Ναός Lotus έχει κερδίσει πολλά αρχιτεκτονικά βραβεία. Στην τελευταία στάση και πριν αφήσουμε το Ν. Δελχί Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τους μεγαλύτερους μιναρέδες στο κόσμο, το Κουτουμπ Μινάρ, σήμα κατατεθέν της πόλης. Έχει ύψος 73 μέτρα και είναι ο ψηλότερος τούβλινος μιναρές του κόσμου. Χτίστηκε ως σύμβολο της θριαμβευτικής νίκης του Ισλάμ στον κόσμο. Η διαδρομή μας προς την Άγρα περνά μέσα από την ύπαιθρο και τα χωριά της. Θα δούμε εικόνες όπως το παζάρι με ντόπιους να πραγματεύονται τα προϊόντα τους, τροπικά και κατάφυτα τοπία, Απαραίτητη στάση για να θαυμάσουμε τον  ναό Swaminarayan Akshardham ο οποίος συνδυάζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ινδουιστικό στυλ με στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.  Ακσαρντάμ σημαίνει σύμφωνα με τον Ινδουισμό Οίκος του Θεού και όπως πιστεύεται από τους πιστούς του ,ο χώρος αποτελεί την προσωρινή κατοικία του Θεού επί της γης. Το απόγευμα φτάνουμε στην Άγρα. Η Άγρα είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στην κοιλάδα του Γάγγη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Μια βόλτα στην αγορά της Άγρας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα είναι μια μοναδική εμπειρία.  Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα φαντασμαγορικό σόου που αναπαριστά την ρομαντική ιστορία του Taj Mahal, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πάνω από 80 χορευτές.

 

4η ημέρα: Δευτέρα 18 ΜΑΡ 19: ΑΓΡΑ – ΤΖΑΙΠΟΥΡ (240 χιλ) 

Μετά το πρωινό μας ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Θα δούμε  το πιο γνωστό έργο αγάπης,  το περίφημο Taj Mahal, ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου. Πρόκειται για ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα. Στην ουσία είναι ένας τάφος – κήπος, που πλησιάζει κατά πολύ αυτό που κατά την ισλαμική ιδέα είναι ο κήπος της Εδέμ. Είναι κτισμένο στην νότια όχθη του Γιαμούνα, ενός από τα ιερά ποτάμια της Ινδίας και έγινε κατόπιν εντολής του Σάχ Τζαχάν (που σημαίνει βασιλιάς του κόσμου) προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε φέρνοντας στο φως το 14ο παιδί τους. Για την ανέγερσή του χρειάστηκαν 41 εκατομμύρια ρουπίες, 500 κιλά χρυσός και 20.000 εργάτες που δούλευαν ασταμάτητα από το 1632 μέχρι το 1653. Θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό του μαυσωλείου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να βγάλουμε φωτογραφίες στους κήπους της, που είναι υπέροχα σχεδιασμένοι από Πέρσες καλλιτέχνες. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κόκκινο φρούριο της πόλης, που κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ, το 1565, της δυναστείας των Μουγκάλ. Οι επιβλητικές οχυρώσεις φτιαγμένες από κόκκινο αμμόλιθο, σχηματίζουν ένα μισοφέγγαρο κατά μήκος του ποταμού Γιαμούνα και ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα. Όταν ο Σαχ Τζαχάν αρρώστησε βαριά, τα παιδιά του ξεκίνησαν μια διαμάχη για την διαδοχή, και ο γιός του Αουράνγκζέμπ, φυλάκισε τον πατέρα του για να κερδίσει την διαδοχή. Ξενάγηση στους χώρους του φρουρίου.  Μετά την επίσκεψη μας αυτή αφήνουμε την Άγρα για να κατευθυνθούμε προς Τζαιπούρ, πρωτεύουσα του Ρατζαστάν.

 

 

 

 

5η ημέρα: Τρίτη 19 ΜΑΡ 19: ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Πρωινό και αναχώρηση για το Αμπέρ, 11 χμ από την Τζαϊπούρ, που υπήρξε το προπύργιο των Κατσαβάχα, μιας ινδικής κάστας, μέχρι το 1727, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Τζαϊπούρ. Το όνομά του το παίρνει από τον ναό Αμπικεσβάρ, τοπικό όνομα για τον θεό Σία. Το κάστρο βρίσκεται φωλιασμένο σε έναν λόφο, από τον οποίο η θέα προς την λίμνη Μαότα είναι εκπληκτική. Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες. Θα δούμε το Τζάϊ Μαντίρ, ή “Αίθουσα της Νίκης” που είναι διακοσμημένη με χιλιάδες κομμάτια καθρέφτη που προσδίδουν περαιτέρω ύψος στην αίθουσα, το Τζάς Μαντίρ δηλαδή την αίθουσα των Ιδιωτικών ακοράσεων και τον ναό της Θεάς Κάλι (Σίλα Ντέβι) με το πέτρινο ομοίωμα της θεάς και τις σκαλιστές ασημένιες πόρτες. Επιστροφή στη Τζαϊπούρ, την πόλη στην οποία συνυπάρχουν ο μεσαίωνας και η σύγχρονη εποχή. Επίσκεψη στην Ρόδινη Πολιτεία, το παλιό της κέντρο δηλαδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βάφτηκε για πρώτη φορά ροζ για την υποδοχή του βρετανού Πρίγκιπα Αλφρεντ, μιας και το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την φιλοξενία. Ιδρυτής αυτής της πόλης ήταν ο Μαχαραγιάς Τζάι Σιχ, ο οποίος με την βοήθεια ενός αρχιτέκτονα από την Βεγγάλη, άρχισε την κατασκευή της καινούργιας πρωτεύουσας το 1727. Ο Τζάϊ Σιχ υπήρξε τρανός αστρονόμος και αξιόμαχος πολεμιστής. Βασικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι φαρδιές λεωφόροι και η αρχιτεκτονική της αρμονία. Πρώτη μας στάση το “Παλάτι των Ανέμων” η αλλιώς Χαβά Μαχάλ, εστιακό σημείο της πόλης, το οποίο κτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογενείας. Έχει πέντε ορόφους και το χαρακτηριστικό του είναι τα εκατοντάδες παράθυρα, από τα οποία οι γυναίκες της αυλής μπορούσαν να βλέπουν απαρατήρητες την ζωή που διαδραματιζόταν έξω από το ανάκτορο. έξω χωρίς να τις βλέπει κανείς. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά παλάτια της ροζ πόλης. Καθοδόν για το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ συναντάμε το Κυβερνείο της επαρχίας Ρατζαστάν. Το μοναδικό Τζαντάρ Μαντάρ, είναι ένα υπέροχο πλίνθινο, αστρολογικό παρατηρητήριο, ένα από τα πέντε που έφτιαξε ο Τζάϊ Σιχ. Κτίστηκε μεταξύ του 1728 και του 1734 και μοιάζει με ένα τεράστιο γλυπτό τρίγωνο, του οποίου η υποτείνουσα είναι παράλληλη με τον άξονα της γης. Τέλος θα επισκεφτούμε την αγορά babu όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και για ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε δώρο από το γραφείο μας, ένα φολκλορικό σόου από τους rajsthani Gypsies στο ιστορικό ξενοδοχείο – παλάτι Narayan Niwas.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: Τετάρτη 20 ΜΑΡ 19:  ΤΖΑΙΠΟΥΡ – ΜΠΙΚΑΝΕΡ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (335 χιλ) 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε οδικώς  για την ενδοχώρα του Ρατζαστάν με μία διανυκτέρευση στην πόλη – φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στο δρόμο των καραβανιών. Δείπνο .

 

 

7η ημέρα: Πέμπτη 21 ΜΑΡ 19: ΜΠΙΚΑΝΕΡ – ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ (330 χιλ) ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο στο Μπικανέρ και ξενάγηση στο κάστρο του, το Junagarth, με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον RajaRaiSingh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρα. Έπειτα αναχώρηση για την Τζάισαλμερ, το “κόσμημα της ερήμου”. Είναι η δυτικότερη πόλη της Ινδίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου, πιο γνωστής ως έρημος Ταρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης με τους 99 προμαχώνες βρίσκονται μεγαλόπρεπα κτίρια, ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Με την άφιξή μας στην πόλη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του ιδιαίτερου φεστιβάλ των χρωμάτων , “HOLLI FESTIVAL”. Δείπνο .

 

 

8η  ημέρα: Παρασκευή 22 ΜΑΡ 19: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ

 Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το επιβλητικό φρούριό της, το δεύτερο αρχαιότερο της περιοχής, ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το NathumalHaveli και το PatwonHaveli. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε σε άλλες εποχές, αφού θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, βιώνοντας και εμείς κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Σάββατο  23 ΜΑΡ 19 : ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ – ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ (282 χιλ)

 Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Φθάνοντας , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το απόγευμα ακολουθεί εξόρμηση στην περιοχή των Βισνόι. Οι κάτοικοι προτιμούν να κοιμηθούν χωρίς τροφή για να τρέφονται τα ζώα και είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να σώσουν τα δέντρα και τη φύση. Οι ξυλουργοί ποτέ δεν κόβουν τα δέντρα. Περιμένουν να ξεραθούν από μόνα τους ή να ξεριζωθούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους, τα ήθη και έθιμά τους. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα Κυριακή 24 ΜΑΡ 19: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth, τα επιβλητικά τείχη του οποίου έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν στις μνήμες τους τραγωδίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά. Επίσης θα δούμε τα κενοτάφια των Μαχαραγιάδων JaswantThada καθώς και το σύγχρονο παλάτι-μουσείο UmaidBhawan. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα παζάρια και μαγαζιά της πόλης. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

 

11η ημέρα Δευτέρα 25 ΜΑΡ 19: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ – ΡΑΝΑΚΠΟΥΡ – ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ (280 χιλ)

 

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τον εξαιρετικό μαρμάρινο ναό της, που θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους του είδους του για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική του. Ο ναός αυτός είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από κατάλευκο μάρμαρο. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Η κατασκευή του ναού είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath. Συνεχίζουμε για την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

12η ημέρα Τρίτη 26 ΜΑΡ 19: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

 

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά UdaiSinghB΄ το 1568. Σύμφωνα με το μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ έναν λόφο κοντά στη λίμνη Πίτσολα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο κατοικούμενο ακόμα σύμπλεγμα παλατιού, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish) και τους κήπους Σαχελιόν (SahelionKiBari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης. Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Η απογευματινή προαιρετική βαρκάδα μας στην πανέμορφη λίμνη θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γοητευτική αυτή πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα Τετάρτη 27 ΜΑΡ 19: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – Ν.ΔΕΛΧΙ( πτήση )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος μέχρι τη σημερινή αναχώρηση για την πτήση προς το Ν. Δελχί (6E 2315 14:10 / 15:40 ). Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ινδίας και χρόνος ελεύθερος στους εμπορικούς δρόμους της πόλης . Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο .

 

14η ημέρα Πέμπτη   28 ΜΑΡ 19:  Ν.ΔΕΛΧΙ – ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

 

 

ΤΙΜΗ  1315€ το άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονόκλινου   495 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

 

DATES (2019)

City

4 &5*star Hotel

MEAL PLAN

NTS

16 – 17 March

Delhi

Radisson Gurugram

HB

1

17 – 19 March

Jaipur

Park Regis

HB

2

19 – 21 March

Bikaner

Lallgarh Palace

HB

2

21 – 23 March

Jaisalmer

Rawalkot

HB

2

23 – 25 March

Jodhpur

The Ummed

HB

2

25 – 27 March

Udaipur

Fateh Niwas

HB

2

27 – 28 March

Delhi

Radisson Gurugram

HB

1

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ  AEGEAN & GULF AIR

 

 1. A3 7303 15MAR HERAKLIO –ATHENS         08.35  –    09.25 
 2. GF 42 15MAR           ATHENS –  BAHREIN           14.15  –    19.05
 3. GF 130 15MAR           BAHREIN –DELHI               22.40   – #04.40 
 4. GF 131 28MAR           DELHI – BAHREIN              05.40  –    07.45 
 5. GF 39 28MAR           BAHREIN –ATHENS            14.00  –    17.55
 6. A3 7328 28MAR ATHENS – HERAKLIO        22.00 –    22.50    

        

Βαλίτσα έως 23 κιλά με την A3 & GULF AIR

 

 

 

 

Η Τιμή περιλαμβάνει:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ηράκλειο με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*  
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς φόρους
 • Ρίκσο  και  βόλτα στον ποταμό Γάγγη  στο Βαρανάσι
 • Καλύμματα παπουτσιών για την είσοδο στους ναούς και τα τζαμιά
 • Βόλτα με ελέφαντες στην Τζαϊπούρ
 • Δημοτικοί φόροι

 

 

 

 

Η Τιμή δεν  περιλαμβάνει

 • Βίζα Ινδίας 80€
 • Ηράκλειο – Αθήνα – Ηράκλειο 95€
 • Φόρους αεροδρομίων Ελλάδος & Ινδίας 790€
 • Τα φιλοδωρήματα που θα εισπραχθούν τοπικά
 • Ποτά στα γεύματα και προσωπικά έξοδα

Για την Βίζα Ινδίας χρειαζόμαστε:

 • Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB –1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο που μας τα στέλνετε στο e mail m.chatzigeorgiou@mikatravel.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες