2810 228 226 mika@mikatravel.eu

Ρομαντικός δρόμος Γερμανίας

(0 Review)
Τιμή
Από€495
Τιμή
Από€495
February 16, 2019

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

163

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
16 Δεκεμβρίου 2018 & 06 Ιανουαρίου 2019
Αναχώρηση : Αθήνα
Άφιξη : Δρέσδη
Πληροφορίες

 

Ρομαντικός  δρόμος  Γερμανίας   8 ημ.

Γιορτινές  αγορές

 Δρέσδη,  Νυρεμβέργη, Βίρτσμπουργκ,  Ρότενμπουργκ , Μόναχο , Ινσμπρουγκ , Βερόνα  

 

            Aναχώρηση :       30   Δεκεμβρίου  ’18

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ  –  ΔΡΕΣΔΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη  Δρέσδη .  Άφιξη   στο  αεροδρόμιο, επιβίβαση  στο λεωφορείο και   μεταφορά  στο ξενοδοχείο . Χρόνοs  ελεύθερος  για μια  πρώτη γνωριμία  με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:   ΔΡΕΣΔΗ  –  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ  

Πρωινό στο  ξενοδοχείο και  η περιήγησή μας αρχίζει στην γοητευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη,  που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό των βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγεννήθηκε και απέκτησε ξανά την παλιά της αίγλη μαγεύοντας τους επισκέπτες της. Θα   δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα της Σαξονίας, το μπαρόκ Τσβίνγκερ, το περίφημο σγκράφιτο Φίρστεντσουνγκ (παρέλαση δουκών), τη γιγαντιαία Φράουενκιρχε, τον Καθεδρικό Ναό (Χόφκιρχε), το Δημαρχείο.  Συνέχεια της  διαδρομής μας η πόλη της   Νυρεμβέργης η  πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και  θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» καθώς επίσης  πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:   ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ –   ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ –   ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα επισκεφθούμε  το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Επόμενος προορισμός μας  το μεσαιωνικό Βίρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα:   ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ –  ΜΟΝΑΧΟ 

Πρωινό  στο ξενοδοχείο . Στην περιήγηση της παλιάς πόλης της  Νυρεμβέργης  θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης .  επόμενος  προορισμός  η πρωτεύουσα  της Βαυαρίας    το  Μόναχο . Αφιξη, τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο μας. Χρόνος  ελεύθερος για να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη η οποία είναι μείγμα ιστορικών κτιρίων και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής . Η κάρδια  της  πόλης  χτυπάει  στη  Μαρίενπλατζ. Μη  ξεχάσετε   να  δοκιμάσετε  μια  μπύρα  σε  μια  από τις  πολλές  και παραδοσιακές   μπυραρίες της  πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα:  ΜΟΝΑΧΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση  από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε  ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριένπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο  της πόλης . Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα:   ΜΟΝΑΧΟ  – ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ – ΒΕΡΟΝΑ 

Πρωινό.  Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ίνσμπρουκ .  Στην περιήγηση θα δούμε  τη πόλη που γνώρισε   ημέρες  δόξας  στην  κυριαρχία των Αψβούργων  και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας, θα δούμε  την Χρυσή Στέγη, την  κεντρική λεωφόρο  Μαρία  Τερεζιενστράσε,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου,  τα  ανάκτορα Χόφμπουργκ,  το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Τελευταίος μας προορισμός η πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στη  περιήγηση της Βερόνα θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Μεταφορά  και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα :   ΒΕΡΟΝΑ  – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η μέρα:   ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας / Πάτρας.  Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας.

                                                        

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο        495   €                                                                                                                                         

Τιμή σε μονόκλινο                     645   €                                         

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών )          450     €                                              

Φόροι αεροδρομίων                     75   €                                              

 

 

Σημείωση:

Η  παιδική  τιμή  είναι για παιδιά μέχρι 12 ετών με  διαμονή στο ίδιο  δωμάτιο  με 2 ενήλικες.

Σημείωση:

Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι :  Από/προς Θεσσαλονίκη 70 €,  & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 140 €.  

 

Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια   Ανκόνα – Ηγουμενίτσα /Πάτρα   σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
 • Αεροπορικό  εισιτήριο    Αθήνα  – Δρέσδη  με  την  Aegean Airlines    
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό καθημερινά ( εκτός πλοίου).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Checkpoint (20€).
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 

Σημειώσεις  :

Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

Πτήση (Aegean  Ailrines )

30.12     Α3  4050      Αθήνα – Δρέσδη    17.00  18.45

 

 Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. 

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες