2810 228 226 mika@mikatravel.eu

ΠΟΛΩΝΙΑ

(0 Review)
Τιμή
Από€790
Τιμή
Από€790
October 24, 2018

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

348

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
7 Οκτωβρίου 2018
Αναχώρηση: Ηράκλειο
Άφιξη : Κατοβίτσε
Πληροφορίες

 

 

Π Ο Λ Ω Ν Ι Α

ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ –ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΝ

8 ΗΜΕΡΕΣ

απευθείας από Ηράκλειο !!!

 

           

1η  ΗΜΕΡΑ:   ΗΡΑΚΛΕΙΟ – KATOΒΙΤΣΕ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Νικ. Καζαντζάκης  και πτήση για Κατοβίτσε.  Άφιξη και γνωριμία με την πόλη. Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Άνω Σιλεσίας στη νότια Πολωνία, όπου είναι και πρωτεύουσα, γνωστή ως η πόλη με τα  δυο ποτάμια Κλοντνίτσα  και Ράβα.  Η πόλη έχει μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά ιστορικών κτιρίων, εκκλησιών και παρεκκλησιών.  Kατά την περιήγηση θα θαυμάσουμε  τον Καθεδρικό Ναό του Βασιλέως Χριστού, το επιβλητικό κλειστό γήπεδο Spodek, το πάρκο της Σιλεσίας  που αποτελεί και υπαίθριο μουσείο. Μεταφορά στην Κρακοβία.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η  ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία με την ομορφότερη πόλη της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α.  Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ   (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο.  Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή  στην Κρακοβία.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η  ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους – περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο  αναχώρηση για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βαρσοβία.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:    ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσας της Πολωνίας. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών.  Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο – το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί.  Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

7η ΗΜΕΡΑ:   ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΝ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή  στο Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ωραίας παλιάς πόλης.  Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου  δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας.  Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας,  ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας  από το κάστρο, από την πύλη Grodzka.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βαρσοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:   ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής..

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ  και ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  με την  ELLINAIR.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Τέσσερις (4) διαν/σεις στην Κρακοβία και (3) διαν/σεις στη Βαρσοβία.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Προαιρετικές εκδρομές:

ΒΡΟΤΣΛΑΒ:  50€

ΛΟΥΜΠΛΙΝ:  50€

Προαγορά:  80€

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ELLINAIR :

               07/10                   HΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ        EL 780                10.40 – 12.40

14/10                  ΒΑΡΣΟΒΙΑ – HΡΑΚΛΕΙΟ         EL 773                11.55 – 15.50

           

           

ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

07/10

3* ή 4*

Ημιδιατροφή

790€

+150€

Περιλαμβάνονται

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες