2810 228 226 mika@mikatravel.eu

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

(0 Review)
Τιμή
Από€2,860
Τιμή
Από€2,860
October 24, 2018

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

935

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
20 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2018
Αναχώρηση : Ηράκλειο
Άφιξη : Τόκιο
Λεπτομέρειες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

20/10 – 1/11/18

13 ημέρες

 

Ένα οδοιπορικό στο μαγικό Φθινόπωρο της Ιαπωνίας

 

 

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μακρινή αυτή χώρα. Ξέρουμε όμως κάποια βασικά χαρακτηριστικά της;

Η Ιαπωνία έχει ιστορία 2.000 χρόνων. Το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν “ήλιος” και “αρχή”.

Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κυούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6.852 νησιά).

Η μεγαλύτερη πόλη της και πρωτεύουσα είναι το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους απο 30 εκατομμύρια κατοίκους. Συνολικά η χώρα έχει πληθυσμό, με βάση στατιστικά στοιχεία για το 2010, 127.360.000.

Η Ιαπωνία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, και η τρίτη μεγαλύτερη σε αγοραστική δύναμη. Η Ιαπωνία είναι ιδιαιτέρως γνωστή και για τον πολιτισμό της.

Σύμβολο της χώρας τα «τορίι», το διακριτικό στοιχείο του σιντοϊσμού που περισσότερο από θρησκεία πρέπει μάλλον να θεωρηθεί ως ένας κώδικας ηθικών κανόνων. Ο δράκοντας, πέρα από το γεγονός ότι είναι το πιο τυχερό ζώδιο, θεωρείται ο θεός του νερού και το κυριότερο σύμβολο της ιαπωνικής μυθολογίας. Οι «γκέισες» που από την τρυφερή ηλικία των δέκα ετών διδάσκονται πώς να κρατούν συντροφιά στους θαμώνες των «σπιτιών του τσαγιού», αντιπροσωπεύουν το ιδανικό της καλλιεργημένης γυναίκας, με λεπτούς τρόπους και ακαταμάχητη γοητεία. Η ίδια η χώρα θα σας εντυπωσιάσει για τις φυσικές ομορφιές και τις υπερμοντέρνες πόλεις της. Οι Ιάπωνες θα σας εκπλήξουν με την αγάπη τους για την τάξη και την πειθαρχία. Μια χώρα που σίγουρα αξίζει να την γνωρίσετε από κοντά!

 

 

Highlights

 • Ζήστε πέντε (5) νύκτες στο Τόκυο
 • Περπατήστε στο μοναδικό δάσος Baboo
 • Επισκεφθείτε την ιερή πόλη Νάρα με το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο
 • Απολαύστε την τελετουργία του τσαγιού σε ένα από τα παλιά τεϊοποτεία στο Κυότο
 • Θαυμάστε το Χρυσό Περίπτερο και τους υπέροχους κήπους γύρω από τη γαλήνια λίμνη στο Κιότο
 • Ακούστε μουσική από γκέισες στην Καναζάβα
 • Ζήστε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας διαδρομές με το υπερσύγχρονο τραίνο-βολίδα 
 • Εκδράμετε στη μεσαιωνική Καμακούρα – παλιό οχυρό των Σαμουράι – και περπατήστε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι-ντόρι
 • Ανεβείτε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον “Πύργου του Θησαυρού” στο Νίκκο

 

Στην εκδρομή μας επισημαίνουμε  ιδιαίτερα

 

 • Ημιδιατροφή στην “ακριβή” Ιαπωνία
 • Επίσκεψη στο Tokyo Edo Museum
 • Δυνατότητα εκδρομής στη Χιροσίμα
 • Επίσκεψη στην Καμακούρα την πόλη των Σαμουράι
 • Διανυκτέρευση στη Καναζάβα την πόλη με τις γκέισες
 • Επίσκεψη στην Τακαγιάμα το μικρό Κυότο,
 • Διανυκτέρευση στην Οσάκα
 • Διαδρομές με το τραίνο-βολίδα
 • Εκδρομή στο Χακόνε (Φούτζι)
 • Πτήσεις για Τόκυο και επιστροφή από Οσάκα για να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα στην Ιαπωνία

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ

Ημέρα 01, Σάββατο 20 Οκτ: Ηράκλειο – Τόκυο (μέσου Σταθμού)

Αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τον γιγαντιαίο μητροπολιτικό κολοσσό, το Τόκυο, την λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου». Μια αστραφτερή μεγαλούπολη, που από ένα ασήμαντο χωριό του 19ου αιώνα με την ονομασία Έντο, κατάφερε να εξελιχθεί σε μια πόλη-πρότυπο, όχι μόνο για τα ασιατικά αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα. Μια μεταμοντέρνα και ταυτοχρόνως παραδοσιακή πόλη, όπου ανάμεσα στα εντυπωσιακά ατσάλινα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα καταφέρνουν ακόμα να διατηρηθούν «γωνιές» που αποπνέουν κάτι από τον ρομαντισμό, το μυστήριο και την αυστηρή παράδοση της ιδιαίτερης αυτής χώρας.

 

Ημέρα 02, Κυριακή 21 Οκτ. TOKYO (Χ)

 

Η πρώτη αίσθηση του επιβάτη που προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο «Ναρίτα» του Τόκυο, 65 χλμ. ανατολικά του κέντρου, είναι ακριβώς η ίδια που θα τον συνοδεύει σε ολόκληρο το ταξίδι. Είναι αυτή η περίεργη αίσθηση της απόλυτης τάξης, ηρεμίας και καθαριότητας που επικρατεί παντού, γεγονός πρωτοφανές για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου και της διακριτικής ευγένειας των κυβερνητικών υπαλλήλων, που διεκπεραιώνουν ταχύτατα τις διαδικασίες εισόδου στην χώρα, έχοντας στη διάθεσή τους τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά ηλεκτρονικά μηχανήματα για τα οποία η Ιαπωνία είναι παγκοσμίως γνωστή. Η διαδρομή μέχρι το ξενοδοχείο εντυπωσιάζει με την οργιαστική βλάστηση να επικρατεί παντού, την άριστη ποιότητα του οδοστρώματος και την απόλυτη τάξη στην ροή κυκλοφορίας των τελευταίων μοντέλων αυτοκινήτων. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μια άριστη πρώτη διεισδυτική ματιά στο Τόκυο αποτελεί η έξοδο μας για δείπνο στην περιοχή του «Σιντζούκο».

Πρόκειται για την πιο ζωηρή συνοικία με τους φωτισμένους ουρανοξύστες της πόλης. Η ανοικοδόμησή της ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 και σήμερα είναι μια πυκνοκατοικημένη εμπορική και επιχειρηματική περιοχή, πνιγμένη στα μπαρ και τα καφέ, με φωτισμένους με νέον δρόμους, φοβερή φασαρία, έξαλλες νεανικές εμφανίσεις και αποτελεί το πιο ενδεδειγμένο σημείο για την γνωριμία του επισκέπτη με την νυχτερινή ζωή του Τόκιο. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο ίσως σας βρει κατάκοπους, όμως η πρώτη επαφή με την μυστηριώδη χώρα της Ανατολής έχει ήδη συντελεστεί.

 

Overnight stay at Metropolitan hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

Ημέρα 03, Δευτέρα 22 Οκτ: TOKYO                                                                                      (B/D)

              Hotel -> Asakusa Temple -> Nakamise Shopping -> Tokyo Sky Tree (photo) -> Imperial Palace (photo) -> Edo Museum -> Shinjuku -> Hotel

 

Η ξενάγηση στο Τόκυο μας αποκαλύπτει μια πόλη τόσο ακριβώς συντεταγμένη, όσο δεν θα περίμενε κανείς. Κι αυτό, γιατί το Τόκυο δεν ήταν ποτέ μια αυτούσια πόλη. Αποτελείται ουσιαστικά από μια συστάδα αστικών πυρήνων που η ένωσή τους, από τα τέλη του 19ου αιώνα, δημιούργησε σταδιακά έναν κολοσσιαίο γίγαντα, με πληθυσμό που σήμερα ξεπερνάει τα τριάντα εκατομμύρια κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται συμπαγής και ο προσανατολισμός δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Η γνωριμία μας με το Τόκυο ξεκινάει από την παραδοσιακή συνοικία της «Ασακούσα» με τον ιερό ναό (Sensō-ji) αφιερωμένο στην αγαπημένη θεότητα (Avalokitesvara) του Ελέους «Κάνον». Βρίσκεται στην περιοχή Tai-sho και αποτελεί μικρό μόνο μέρος ενός ευρύτερου συνόλου Βουδιστικών και Σιντοιστικών τέμπλων, των πιο προσφιλών στους κατοίκους της πρωτεύουσας. Υπεύθυνος για την κατασκευή του όλου συγκροτήματος είναι ο Tokugawa Lemitsu. Ολοκληρώθηκε το 1649, κατά την περίοδο Έντο και όλο το τοπίο αποπνέει έναν αέρα ευλαβικότητας και συντηρητισμού. Θα έχουμε ελέυθερο χρόνο στην περιοχή και στον γνωστό δρόμο Nakamise, όπου υπάρχουν πολλά μαγαζιά με τοπικά είδη. Συνεχίζοντας θα σταματήσουμε για να φωτογραφίσουμε τον Πύργο της τηλεόρασης Tokyo Skytree ύψους 634μ που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το Μάρτιο 2011 και αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο (για να ανέβουμε πρέπει να κάνουμε κράτηση με εισιτήριο περίπου 25$).

Αμέσως μετά θα προσεγγίσουμε το αυτοκρατορικό παλάτι (Koky-o) με τους χαρακτηριστικούς, ιαπωνικής τεχνοτροπίας, κήπους. Δεν είναι μόνο η επίσημη κατοικία των Γιαπωνέζων αυτοκρατόρων αλλά και ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης. Στην θέση του σημερινού παλατιού υπήρχε, κατά την περίοδο του Έντο, ένα μικρότερου μεγέθους ανάκτορο, που αντικαταστάθηκε από τον Μειτζί το 1888. Δυστυχώς από τους βομβαρδισμούς το παλάτι καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Χτίστηκε και πάλι μετά την συνθηκολόγηση, διατηρώντας την αρχική του λιτή εμφάνιση. Από την μεγάλη πλατεία Kokyo Gaien οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την Nijubashi, μια πανέμορφη γέφυρα που είναι η κυρία είσοδος στους εσωτερικούς χώρους του ανακτόρου. Η πέτρινη γέφυρα Megane-bashi που ακολουθεί είναι απροσπέλαστη για το κοινό. Η θέα των ουρανοξυστών του κεντρικού Τόκυο από τους κήπους των ανακτόρων κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Εντο που είναι το καλύτερο μέρος για να αναβιώσει το παλιό παραδοσιακό στυλ της ζωής στο Τόκιο, όταν ονομαζόταν Έντο, το 15ο έως το 19ο αιώνα. Το εξωτερικό κτήριο, όμως, μοιάζει με ένα γιγαντιαίο διαστημόπλοιο σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Αυτή είναι ίσως μια προσπάθεια να «συμβιώσει» το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Τόκιο σε έναν χώρο.

Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας στο Τόκυο με τη  επίσκεψη μας σε μια πολύ δημοφιλή περιοχή γύρω από τον σταθμό Shinjuku. Στο Kabukicko οι επισκέπτες θα βρουν εκεί μια πραγματική αστική παιδική χαρά γεμάτη από καταστήματα, εστιατόρια, κλαμπ – μπαρ, κινηματογραφικές αίθουσες, διαδικτυακές καφετέριες και ξενοδοχεία. Είναι ένα σημείο όπου μια ποικιλία υπηρεσιών προσφέρονται για να ικανοποιήσουν μια ποικιλία γεύσεων. Πραγματικά είναι μια αναμφισβήτητη ανάγκη για όποιον πάει στο Τόκυο. Δείπνο

 

Overnight stay at at Metropolitan hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

Ημέρα 04, Τρίτη 23 Οκτ:       NIKKOο                                                                                        (B/D)

Hotel -> Toshogu Shrine -> Kegon Fall -> Hotel

Σήμερα θα έχουμε 3 ώρες διαδρομή για να επισκεφθούμε τη NIKKO, που ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.  103 υπέρλαμπρα οικοδομήματα, μεταξύ των οποίων δύο Σιντοϊστικοί βωμοί (Tôshôgû και Futarasan-jinja) και ένα Βουδιστικό τέμπλο (Rinnô-ji) στο έδαφος μιας μικρής πόλης των 17.000 κατοίκων, στους πρόποδες των ορέων της περιφέρειας Tochigi, 159 χλμ ΒΑ του Τόκιο και 620 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, είναι, όπως ισχυρίζονται οι Ιάπωνες «Ολόκληρη η Ιαπωνία».

Το γενικό συγκρότημα κατασκευασμένο τον 8ο αιώνα, από τον Βουδιστή ιερέα Shodo και με την Ουνέσκο να το έχει περιλάβει στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1999, αποτελεί τον χώρο ανάπαυσης της μεγαλύτερης προσωπικότητας που γέννησε η Ιαπωνία, του Τοκουγκάουα Ιεασού και ταυτοχρόνως δηλώνει την αγάπη της δυναστείας Τοκουγκάουα για την θρησκεία και την καλλιτεχνία. Με ακριβή μετάφραση ως «Φως του ήλιου» στα Ιαπωνικά το «μαυσωλείο Toshogu» χτίστηκε το 1617 από τον δεύτερο Tokugawa σογκούν, τον Hidetada για να φιλοξενήσει την σορό του Leyasu. Όμως ο αγαπημένος εγγονός του Leyasu, Lemitsu, ανακατασκεύασε το μαυσωλείο το 1636 δίνοντάς του την σημερινή του μορφή. Η σημερινή μας ξενάγηση στους λατρευτικούς χώρους του Νίκκο θα μας αποκαλύψει την διακοσμητική υπερβολή των ναών που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λιτή εμφάνιση των παραδοσιακών κτιρίων της Ιαπωνίας, θα μας μυήσει στις κρυφές σελίδες της ιστορίας της πιο διάσημης δυναστείας της χώρας και θα μας προσφέρει στιγμές γαλήνης και ηρεμίας μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από την κόκκινη τοξωτή γέφυρα Shink-yo, πάνω στον ποταμό Daiya και περιδιαβαίνοντας τα υπέροχα διακοσμημένα ιερά κτίρια με ανάγλυφες παραστάσεις, απεικονίσεις ζώων και πουλιών και με εμφανή την επίδραση των Βουδιστικών κανόνων, ερχόμαστε σε επαφή με τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ορεινή λίμνη Τσουτζέντζι απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο που την περιβάλλει και θα τελειώσουμε με μια στάση για φωτογράφιση του ορμητικού καταρράκτη Κέγκον, που η υδατόπτωση του αγγίζει τα 97 μέτρα. Επιστροφή στο Τόκυο αργά το απόγευμα. Δείπνο

                                                                                                              

Overnight stay at Tobu at Metropolitan hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

Ημέρα 05, Τετάρτη 24 Οκτ:  KAMAKURA / YOKOHAMA                                                                  (B/D)

Hotel -> Tsurugaoka Shrine -> Komachi Street > Yokohama

Σήμερα θα έχουμε  ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη παραθαλάσσια μεσαιωνική Καμακούρα, μία από τις ομορφότερες εικόνες της Ιαπωνίας. Το σογκουνάτο της Καμακούρα (1185- 1333) με ιδρυτή τον Γιοριτόμο, αρχηγό της φατρίας Μιναμότο, είχε αποκτήσει μεγάλη εξουσία και ήταν ένα από τα πιο ισχυρά κατά τους ταραγμένους μεσαιωνικούς χρόνους. Αποφασίστηκε η νέα πρωτεύουσα να εγκατασταθεί εδώ και έτσι η μέχρι πρότινος ασήμαντη μικρή πόλη γνώρισε μια περίοδο αίγλης και μεγαλοπρέπειας. Απόδειξη ότι το μεγαλύτερο μπρούτζινο υπαίθριο άγαλμα του Αμίδα Βούδα (Κοτόκου ιν) του 13ου αιώνα και ύψους 13,35 μέτρων βρίσκεται στο έδαφός της και είναι το πρώτο αξιοθέατο στο οποίο θα μας οδηγήσουν τα βήματά μας. Η περιπατητική μας ξενάγηση θα συνεχισθεί στον «Τσουρουγκαόκα Χατσιμάνγκου» (Tsurugaoka Hachimangu) με τα χιλιάδες αφιερωματικά φαναράκια και τα πολύχρωμα αγαλματίδια της αγαπημένης θεότητας «Τζίτζο», έναν από τους ωραιότερους ναούς του Σίντο και το σημαντικότερο ιερό της Καμακούρα, ενώ το επόμενο τέμπλο «Χάσε Ντέρα», που θα επισκεφθούμε, αφιερωμένο στην λατρεμένη θεά του ελέους Κάνον, κρίνεται ως ο λατρευτικός χώρος με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πιστών στην Ιαπωνία. Η δε βόλτα μας στον γραφικό εμπορικό πεζόδρομο «Κομάτσι-Ντόρι» με τα ξύλινα σπίτια, τα γραφικά καταστήματα και τα παραδοσιακά εστιατόρια αποκαλύπτει την πλούσια σε παραδοσιακά προϊόντα αγορά, της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορικής πόλης. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο με στάση στο πρώτο λιμάνι της Ιαπωνίας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας,  την πόλη YOKOHAMA.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

στην Καμακούρα – Τόκυο

Overnight stay at at Metropolitan hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

 

Ημέρα 06, Πέμπτη 25 Οκτ:   FUJI /ΗΑΚΟΝΕ                                                                                 (B/D)

 

Hotel -> Mt. Fuji 5th  -> -> Lake Ashi Cruise -> Owakudani Cable ->Hotelσκ

 

«Ποτέ μην πεις ωραίο, αν δεν δεις πρώτα το Φούτζι» τονίζει ένα αρχαίο ιαπωνικό γνωμικό και μέσα από αυτήν την πρόταση δηλώνεται η παράλληλη πορεία του Έθνους με τον μνημειώδη ηφαιστειακό συμμετρικό κώνο του Φούτζι. Δεσπόζει στα 3.776 μέτρα και κοιμάται από το 1707 όταν έγινε η τελευταία έκρηξη. Είναι το απόλυτο σύμβολο της Ιαπωνίας, λατρεύεται ως θεός και έχει αποτελέσει σημείο έλξης τόσο για τους πιστούς, όσο και για τους τουρίστες. Αν και μερίδα γεωλόγων ανησυχεί για την δραστηριότητά του και φοβούνται για μια νέα έκρηξη, το όρος Φούτζι γοητεύει μοναδικά μέχρι και σήμερα.

Τις ηλιόλουστες μέρες η θέα από το Χακόνε, στα 2300 μ. ύψος, είναι μαγευτική. Στην σημερινή εκδρομή, η προσέγγισή μας στον 5ο σταθμό θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε τον όγκο και το μεγαλείο του χιονοσκέπαστου Φούτζι και να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους έχουν γραφτεί τόσα ποιήματα και έχουν ζωγραφισθεί τόσοι πίνακες με το θέμα αυτό. Το Φούτζι είναι μέρος ενός τεράστιου, οργανωμένου Εθνικού πάρκου, του Ίζου – Φούτζι -Χακόνε, το οποίο περιλαμβάνει πέντε ορεινές λίμνες απίστευτης καθαρότητας, πολλά θεραπευτικά συγκροτήματα και πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενώ λόγω της εγγύτητας με το Τόκυο, αποτελεί για τους κατοίκους της πρωτεύουσας το κοντινότερο σημείο απόδρασης για καθημερινές εξορμήσεις. Μία μικρή κρουαζιέρα στην καταγάλανη λίμνη Άσι με θέα την οροσειρά των κεντρικών Άλπεων θα κλείσει με «ονειρικό» τρόπο την μέρα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο.

Overnight stay at at Metropolitan hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

   

Ημέρα  07, Παρασκευή 26 Οκτ: ΤΟΚΥΟ / KANAZAWA                                                                       (B/D)

 

Hotel ->Β/Τ(Tokyo-Kanazawa) -> Omicho Market -> Kenrokuen Garden -> Higashi Chaya street -> Hotel

 

Σήμερα το πρωί με το τρένο βολίδα θα αναχωρήσουμε για την Καναζάβα.  . Άφιξη και περιήγηση στην Καναζάβα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα. Στην αγορά Ομίτσο με τα τεράστια καβούρια, θα έχουμε μια εικόνα της καθημερινότητας της πόλης, κορυφαίο αξιοθέατο της οποίας είναι ο περίφημος κήπος Κενρόκουεν, που θεωρείται από τους ομορφότερους της Ιαπωνίας. Τρεχούμενα νερά, γεφυράκια, λιμνούλες, όλων των ειδών δέντρα και λουλούδια, βράχια τοποθετημένα σοφά, αλλά και εξοχικά περίπτερα και παλιά τεϊοποτεία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Θα επισκεφθούμε τον δρόμο Higashi Chaya (τσάι) είναι ένας αποκλειστικός τύπος εστιατορίου όπου οι επισκέπτες διασκεδάζουν με γκέισα που τραγουδούν και χορεύουν..Κατά τη διάρκεια της περιόδου Edo , chaya βρέθηκαν σε καθορισμένες περιοχές διασκέδασης, συνήθως λίγο έξω από τα όρια της πόλης. Η Καναζάβα έχει τρεις, καλά διατηρημένες συνοικίες της Χάγια, τη Χιγκάσι Τσαγιάι (Ανατολική Chaya District), τη Nishi Chayagai (Δυτική Chaya District) και την Kazuemachi.

Από τις τρεις συνοικίες, η περιοχή Higashi Chaya (東 茶屋 街) είναι η μεγαλύτερη και μακράν η πιο ενδιαφέρουσα. Δύο chaya, το Shima Teahouse και το Teakhouse Kaikaro, είναι ανοιχτά στο κοινό. Άλλα κτίρια στον κεντρικό δρόμο στεγάζουν τώρα καφετέριες και καταστήματα. Ένα από τα καταστήματα, Hakuza, πουλάει προϊόντα από φύλλα χρυσού, μια ειδικότητα της Kanazawa , και εμφανίζει αίθουσα τελετών τσαγιού πλήρως καλυμμένο με φύλλα χρυσού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο .Διανυκτέρευση

Overnight stay at Hotel Mystays Premier

* With Coach And Guide Service Basis *

 

Ημέρα  08, Σάββατο 27 Οκτ : SHIRAKAWAGO -. TAKAYAMA                                                                  (B/D)

 

Hotel -> Shirakowago -> Takayama Sannomachi -> Takayamajinya ->  Hotel

 

Σήμερα, διασχίζοντας την κοιλάδα Σοκάβα, μια απομονωμένη ορεινή περιοχή με μοναδικά αχυροσκέπαστα σπίτια. Το τοπίο είναι μαγευτικό! Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο), με τα χαρακτηριστικά σπίτια γκάσο-ζουγκούρι, που πήραν το όνομά τους από τις αχυροσκεπές που είχαν σχήμα γκάσο (χέρια που προσεύχονται). Πρόκειται για 113 σπίτια που η αρχιτεκτονική τους ευνοούσε τη σηροτροφία, ενώ η εντυπωσιακή κατασκευή της αχυροσκεπής προστάτευε το σπίτι από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Συνεχίζουμε για την Τακαγιάμα. Συνείζουμε για την Τακαγιάμα. Το όνομα της πόλης σημαίνει “ψηλό βουνό” και βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές των Ιαπωνικών Άλπεων.  Το “μικρό Κιότο”, όπως χαρακτηριστικά επονομάζεται η Τακαγιάμα, είναι μια πόλη γοητευτική με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σακέ. Η ορεινή αυτή πόλη υπήρξε επίκεντρο ενός πλούσιου λαϊκού πολιτισμού και διατηρεί ανέπαφο τον παλιό παραδοσιακό γιαπωνέζικο χαρακτήρα της. Το καθαρό νερό της είναι ιδανικό για τη ζύμωση του σακέ, γεγονός που δικαιολογεί τις πολλές ζυθοποιίες της περιοχής. Περιήγηση στην πόλη, ξεκινώντας με μία βόλτα στην αγορά Μιγιαγκάβα. Στο μουσείο Γιατάι-Καϊκάν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα 4 από τα 23 άρματα του φεστιβάλ και να ξεναγηθούμε στην ιστορία του, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Σακουραγιάμα Χάτσιμαν-γκου, από τον οποίο ξεκινάει το φεστιβάλ. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο παλιό Δημαρχείο, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και στο Τακαγιάμα Τζίνια, το παλιό Διοικητήριο που κτίστηκε το 1615 από τον άρχοντα της Τακαγιάμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο.

 

Overnight stay at Hotel Mystays Premier

* With Coach And Guide Service Basis *

 

 

 Ημέρα 09, Κυριακή  28 Οκτ:            KYOTO                                                                        (B/D)

Hotel -> Tea Ceremony -> Kiyomizu Temple -> Hotel

Σήμερα έχουμε 3 ώρες διαδρομή για το Κιότο. Η περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο θα ξεκινήσει  από τον ναό Κιγιομίτζου Ντέρα. Μαζί με τους κατοίκους – προσκυνητές της πόλης, που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε στον μικρό λόφο και θα φθάσουμε στον ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια. Στη συνέχεια θα εντυπωσιασθούμε από τη μεγαλοπρέπεια, αλλά και τη μεγάλη κατάνυξη των πιστών στον ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σειρές από αγάλματα της θεάς Κανόν σχεδόν παρατεταγμένα, να προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων.

Στην συνέχεια θα απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού σε ένα από τα παλιά τεϊοποτεία της πόλης. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Overnight stay at ShinMiyako Hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

Day 10 Δευτέρα 29 Οκτ : KYOTO     /NARA                                                                                     (B/D)

Hotel -> Arashiyama Bamboo -> Togetsukyo Bridge ->- Fushimi Inari Shrine> Todaiji Temple -> Deer Park ->  Hotel

 

Αναχωρώντας το πρωί για την ιερή πόλη Νάρα, η πρώτη μας στάση θα είναι στο δάσος των Bamboo Arashiyama.  Δημοφιλής προορισμός από την περίοδο Heian (794-1185), όταν οι ευγενείς θα απολάμβαναν το φυσικό της περιβάλλον.  Η Γέφυρα Togetsukyo είναι το γνωστό, κεντρικό ορόσημο του Arashiyama . Πολλά μικρά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα αξιοθέατα βρίσκονται κοντά. Πέρα από το φυσικό του κάλλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του δάσους, είναι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού και αποτελεί έναν από τους 100 αναγνωρίσιμους ήχους. Οι επισκέπτες που δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να νοικιάσουν μια άμαξα και να κάνουν βόλτα στο δάσος ακούγοντας τους μελωδικούς ήχους των μπαμπού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Φουσίμι Ινάρι αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού. Εντυπωσιάζουν οι εκατοντάδες είσοδοι – πύργοι προς τον ναό σε πορτοκαλί χρώμα.

 

Σε κοντινή απόσταση η Νάρα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στην περιφέρεια Κανζάι, είναι σήμερα μία μικρή, γραφική και ήσυχη πόλη που όμως έχει να παρουσιάσει ένα μεγάλο και δυναμικό παρελθόν. Αν και υπήρξε πρωτεύουσα για πολύ λίγο (710-784), με το όνομα Heijo, η βουδιστική παρουσία και η ισχύς των μοναχών θεωρήθηκαν μεγάλες απειλές και ανάγκασαν την κυβέρνηση να μεταφέρει το 784 την πρωτεύουσα στην Ναγκαόκα. Στο έδαφός της όμως παρέμειναν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά Βουδιστικά ιερά που θα γνωρίσουμε σήμερα στην ξενάγησή μας. Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς, βγαίνοντας από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, είναι πως η σύγχρονη Νάρα δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες Ιαπωνικές επαρχιακές πόλεις. Καλοσχεδιασμένοι δρόμοι, όμορφα μικρά καταστήματα, ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μοντέρνα ντυμένοι κάτοικοι, που τρέχουν βιαστικοί στην δουλειά τους, είναι οι πρώτες εικόνες που εισπράττει ο επισκέπτης. Λίγα μόλις βήματα πιο πέρα και ξαφνικά μπροστά απλώνεται ένα αχανές πάρκο. Είναι το ομώνυμο πάρκο της πόλης που έλαβε την σημερινή του μορφή το 1880. Και όσο προχωράς το τοπίο γεμίζει ελάφια. Τόσο εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, που παίζεις μαζί τους, τα ταΐζεις και φωτογραφίζεσαι. Περισσότερα από χίλια διακόσια ελάφια κυκλοφορούν ελεύθερα στο Πάρκο της Νάρα, στους πρόποδες του όρους Wakakusa. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ένας από τους τέσσερις θεούς του ναού Kasuga, ο Takenomikazuchi-no-mikoto εμφανίστηκε πάνω σε ένα λευκό ελάφι για να προστατέψει την πόλη από λιμό και από τότε τα ελάφια έγιναν οι αγγελιοφόροι των θεών. Μέχρι το 1637 η τιμωρία για το φόνο ελαφιού ήταν η θανατική ποινή. Σήμερα τα ελάφια θεωρούνται Εθνικοί θησαυροί. Η επίσκεψη των ιστορικών μνημείων θα ξεκινήσει από τον ναό Τοντάι-τζί, που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Νταιμπούτσου (Μεγάλος Βούδας) ύψους 16 μέτρων. Ο Todaiji, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Μεγάλο Ανατολικό Ιερό» κατασκευάσθηκε το 752, σαν το διοικητικό κέντρο όλων των βουδιστικών τέμπλων της περιφέρειας Νάρα, υπέστη φοβερές καταστροφές και το παρόν οικοδόμημα ανάγεται στο 1692, όντας μόνο τα 2/3 του αρχικού οικοδομήματος. Ακολουθεί επίσκεψη στον Σιντοϊστικό ιερό Kasuga Taisha, αγαπημένο βωμό της πανίσχυρης οικογένειας Fujiwara, που κυβερνούσε την περιοχή κατά τις περιόδους Nara και Heian. Ο ναός βρίθει από αφιερωματικά μπρούτζινα φαναράκια, που όταν φωτίζονται το βράδυ, προσδίδουν μια εξωκόσμια εικόνα στο τοπίο. Με ένα περίπατο στην Naramachi, πρώην γειτονιά των εμπόρων με τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια και τους μικρούς βραχόκηπους κλείνουμε την επίσκεψή μας στην γοητευτική Νάρα. Για το ελεύθερο βράδυ στο Κιότο ένα πέρασμα από την περιοχή Γκιον, την παραδοσιακή συνοικία των Γκεϊσών και σήμερα κέντρο της νυχτερινής ζωής, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η γνωριμία μας με την αρχοντική πόλη.

 

Overnight stay at Shin-Miyako Hotel

* With Coach And Guide Service Basis *

 

 

Day 11, Τρίτη  30 Οκτ :         KIOTO/HIROSIMA / OSAKA                                                               (B/D)οΧιροσίμαΟσάκα

Μετά το πρωινό ημέρα ελεύθερη στο Κιότο για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της παλίας πόλης ή προαιρετικά επιβιβαζόμαστε και πάλι στο τρένο-βολίδα με κατεύθυνση την μαρτυρική Χιροσίμα. Την πόλη που οι κάτοικοί της έζησαν την τραγωδία και τον εφιάλτη της ρίψης της ατομικής βόμβας στις τελευταίες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά που το ιαπωνικό πείσμα κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει σε ένα μοντέρνο οικιστικό πρότυπο με πανέμορφα πάρκα, εντυπωσιακά οικοδομήματα, πολυθεματικά μορφωτικά και πολιτιστικά ινστιτούτα και μία άκρως ενδιαφέρουσα αγορά. Αναβάλλοντας την γνωριμία μας με την Χιροσίμα για λίγο αργότερα θα μεταφερθούμε πρώτα στο ιερό νησί της Mιγιαζίμα, ξεκινώντας την μέρα μας από την πολυφωτογραφημένη πύλη «Ιτσουκουσίμα». Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική θαλάσσια πύλη (Τορίι) της Ιαπωνίας, το απόλυτο σύμβολο της Σιντοϊστικής κουλτούρας. Με ύψος 16,8 μέτρων, κατακόκκινη σαν φωτιά, στέκει περήφανη μέσα στην θάλασσα ενώ μπορεί να προσεγγιστεί με τα πόδια από την παραλία, ανάλογα βέβαια με το ύψος της στάθμης της παλίρροιας. Η πύλη κατασκευάσθηκε τον 6ο αιώνα και το 1996 καταγράφηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στην Χιροσίμα και η ξενάγηση, που μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί, συνεχίζεται στο Πάρκο της Ειρήνης, με το μοναδικό κτίσμα που έμεινε όρθιο, ακριβώς δίπλα στο σημείο που εξερράγη η ατομική βόμβα, το πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945, να στέκει λαβωμένο από τις θλιβερές μνήμες, το κενοτάφιο των χιλιάδων θυμάτων του εφιαλτικού πολέμου, την Αιώνια Φλόγα, την καμπάνα της Ειρήνης και το μουσείο με φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό και εκθέματα από την φονική εκείνη μέρα. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε σε επόμενο τρένο-βολίδα με τελικό προορισμό τον επονομαζόμενο οικονομικό Δράκο της Ιαπωνίας, την Οσάκα.

 

Overnight stay at Hotel Gravia Osaka

* With Coach And Guide Service Basis *

 

 

Day 12 Τετάρτη 31 Οκτ :       ΟΣΑΚΑ                                                                                              B,D)

Hotel -> Hotel -> Osaka Castle -> Umeda Sky Building -> Shinsaibashi -> KIX APT -> DPT

 

Η σημερινή μας ξενάγηση θα μας φέρει σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου. Την Οσάκα!. Εάν το Τόκυο κρίνεται σαν το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας, η Οσάκα, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα όλων των οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο έδαφος της χώρας. Χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Γιόντο, πρωτεύουσα της περιφέρειας Κανσάι, με ένα από τα πλέον σύγχρονα και πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, αποτελεί την δεύτερη, σε αριθμό επισκεπτών, πύλη εισόδου στην χώρα. Η επίσημη μετάφραση της ονομασίας Οσάκα είναι «Μεγάλος Λόφος». Η ιστορία της πόλης ανάγεται στην περίοδο Κοφούν (250-538 μ.χ). Το Naniwazu, όπως ήταν η παλιά ονομασία του λιμανιού, υπήρξε για αιώνες η βασική είσοδος για επισκέπτες από την Κορέα και την Κίνα. Μπορεί στην ιστορική της πορεία η Οσάκα να μην απέκτησε ποτέ την μεγαλειώδη αίγλη των άλλων αυτοκρατορικών πόλεων, δεν μπορεί όμως κανείς να παραβλέψει το γεγονός πως υπήρξε μία από τις πρώτες πρωτεύουσες της χώρας και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ιαπωνίας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Έντο (1603–1867) η πόλη αναπτύχθηκε ταχύτατα. Και φυσικά, πέρα από τον οικονομικό τομέα, δεν υπολείπεται και κουλτούρας, εφόσον είναι στενά συνδεδεμένη με την εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ιαπωνία παραδοσιακή τέχνη της ξυλογραφίας και έχει να επιδείξει έντονη καλλιτεχνική ζωή, όπως διαφαίνεται από τα πολυάριθμα θέατρα «Μπουνράκου» και «Καμπούκι». Μια γνωριμία με την Οσάκα ξεκινά πάντα με επίσκεψη στο φημισμένο κάστρο που βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης. Το κάστρο της Οσάκα κρίνεται ως ένα από τα διασημότερα και καλύτερα διατηρημένα της Ιαπωνίας. Αν και ουσιαστικά αποτελεί αντίγραφο του πρωτότυπου (εφόσον το αρχικό κάηκε τρεις φορές στη διάρκεια της ιστορίας του) ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τον όγκο του, την εξωτερική διακόσμηση με φύλλα χρυσού και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1583 από τον Χιντεόσι Τογιοτόμι και ολοκληρώθηκε το 1597.

Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αξιόλογα εκθέματα ρουχισμού των μεσαιωνικών χρόνων, πολεμικών αντικειμένων και αναπαραστάσεων από την καθημερινότητα της σκληρής ζωής των Σαμουράι, ενώ το πάρκο με τις κερασιές που το περιβάλλει αποτελεί όαση δροσιάς και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Ακολουθεί η περιοχή της Ουμέντα, στον τομέα Kita-ku, με τα υπερμεγέθη φουτουριστικά κτίρια. Η ανάβαση στο Umeda Sky Building, το 19ο ψηλότερο οικοδόμημα στην περιφέρεια της Οσάκα, είναι μία εμπειρία. Αποτελείται από δύο πύργους των 40 ορόφων, συνδεδεμένων μεταξύ τους, στεγάζει πολλά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών και η 360 μοιρών θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα και αποκαλύπτει αυτό που χαρακτηρίζεται σαν «Ιαπωνικό» θαύμα. Η επίσκεψη στον ναό Sumiyoshi-taisha, το πιο φημισμένο Σιντοϊστικό τέμπλο της Οσάκα, θα μας φέρει σε επαφή με το κεντρικό λατρευτικό κτίριο Sumiyoshi από τα 2000 που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Εδώ λατρεύονται 3 σπουδαίοι θεοί του Ιαπωνικού Πάνθεον, ο θεός της θάλασσας, της ποίησης και ο προστάτης του Έθνους. Η κατασκευή του ναού ανάγεται στον 3ο μ.Χ. αιώνα αλλά τα σημερινά οικοδομήματα είναι πολύ πιο σύγχρονα. Αφού διατρέξουμε τις κύριες οδικές αρτηρίες του τομέα Minato-ku και μείνουμε έκπληκτοι από την μεταμόρφωση μιας πόλης, πλήρως ισοπεδωμένης κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα καταλήξουμε στην περιοχή Shinsaibashi, εκεί όπου χτυπά η εμπορική καρδιά της Οσάκα, με εκατοντάδες καταστήματα, εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή. Θα έχομε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας στην Ιαπωνία και αργά το βράδυ, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

* With Coach And Guide Service Basis *

 

 

ΤΙΜΗ: 2860€

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Η τιμή τα περιλαμβάνει όλα που χρειάζονται για την εξυπηρέτηση του προγράμματος. Αναλυτικά περιλαμβάνει:

 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τόκυο – Οσάκα – Αθήνα
 2. Δέκα (10) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 3. Δέκα (10) δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα
 4. Όλες οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό
 5. Οι είσοδοι στους χώρους επισκέψεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 6. Μετακινήσεις με το Τρένο Βολίδα σύμφωνα με το πρόγραμμα
 7. Έλληνας συνοδός/ξεναγός μαζί με τον τοπικό ξεναγό
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

 1. Φόροι αεροδρομίου 890€
 2. Η προαιρετική εκδρομή στην Χιροσίμα (θα αποφασίσουμε αν θα την κάνουμε)
 3. Τα φιλοδωρήματα που θα εισπράξουμε με την άφιξη μας και θα είναι ανάλογα του αριθμού των ατόμων.
 4. Με 80€  μπορείτε να σφαλίσετε τα χρήματα που μας δίνετε σε περίπτωση ακύρωσης και να κάνετε ασφάλεια  ατυχήματος και ασθένειας

 

Β: Πρωινό  D: δείπνο

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

EK  210 T  20OCT ATHDXB HS1  1805   2335       

EK  318 T  21OCT DXBNRT HS1  0240   1735        

EK  317 K  31OCT KIXDXB HS1   2335  #0545 

EK  209 K  01NOV DXBATH HS1  1050   1400 

 

 

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες