2810 228 226 mika@mikatravel.eu

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

(0 Review)
Τιμή
Από€575
Τιμή
Από€575
June 20, 2019

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1032

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
14 - 17 Ιουνίου 2019
Πληροφορίες

Καππαδοκία….

σημαίνει

«Η χώρα των όμορφων αλόγων»

14 – 17 Ιουνίου ‘19

Η Καππαδοκία είναι μια μαγευτική περιοχή της Τουρκίας με μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία, χαμένη στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώμα της. Σήμερα, το όνομα Καππαδοκία αναφέρεται στην περιοχή γύρω από την κοιλάδα του μικρού χωριού Goreme (Γκόρεμε), με το σεληνιακό τοπίο των ηφαιστιογενών βράχων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τουρκίας.
Βρίσκεται νοτιοανατολικά της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρας, ανάμεσα στις πόλεις Ακσαράι, Νίγδη, Νέβσεχιρ και Καισάρεια, σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και τη λάβα του ηφαιστείου Χασάνταγι, αλλά και από το φυσικό σμίλευμα των ηφαιστειογενών πετρωμάτων επί εκατομμύρια χρόνια.

1η μέρα 13/14 Ιουνίου 2019: Ηράκλειο – Καισάρεια

Αναχώρηση  το βράδυ από το αεροδρόμιο ΄Νίκος Καζαντζάκης’ για την Καππαδοκία.
Επιβίβαση στα λεωφορεία με Ελληνόφωνους ξεναγούς. Ξεκινάμε για το Προκόπι όπου ειναι τα ξενοδοχεία μας. Τακτοποίηση στο δωμάτια , διανυκτέρευση.

2η μέρα 14 Ιουνίου 2019: Ηφαιστειογενής Καππαδοκία – Προκόπι

Μετά το πρωινό  ξεκινάμε για την ξενάγηση της πρώτης ημέρας. Θα περάσουμε απο Oρταχισάρ (Ortahisar) ,Ούτσχισαρ (Uçhisar), Πασάμπαγ (Paşabağ) ,Τσαβούσιν (Çavuşin) και Αβανός (Avanos). Kατα την διαδρομή το βλέμμα μας δεν θα ξεκουράζεται απο το εντυπωσιακό θέαμα της ηφαιστογενή Καππαδοκίας. Βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες κ.α. Σπίτια και μαγαζιά μέσα στους βράχους. Θα πάμε σε μια για να δούμε μια επίδειξη αγγειοπλαστικής αν θέλουμε δοκιμάζουμε και εμείς. Τελευταία επίσκεψη στον οίκο του Εσατ Πασα , στο σταύλο του οποίου έζησε ως υπηρέτης Ο Όσιος Ιώννης Ρώσσος το 18ο αιώνα, όπου και αναπαύθηκε.Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυχτέρευση.

 3η μέρα 15 Ιουνίου 2019 :  Μαλακοπή – Σινασσό – Κόραμα

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ολοήμερη ξενάγηση της περιοχής. Αρχίζουμε απο την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Derinkuyu). Θα κατεβούμε σχεδόν 5 ορόφους κατω απο την γη, για να δούμε εκκλησίες, κουζίνες, αποθήκες τροφίμων, σταύλους κ.ά.  Οι παλαιοί έσκαψαν και δημιούργησαν υπόγεια πολιτεία για να καταφύγουν εκεί οταν έχουν τις απειλές διαφόρων επιδρομών. Δίπλα βρήσκεται και η εκκλησία των αγίων Θεοδώρων.  Συνεχίζουμε με τη Σινασσό (Mustafapaşa) όπου θα επισκεπτούμε την εκκλησία Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και θα δούμε μερικά απο τα παλαιά Ελληνικά αρχοντικά. Εν συνεχεία θα επισκεπτούμε την περίφημη με τις καταπληκτικές λαξευτές εκκλησίες στη  κοιλάδα Κόραμα (Göreme Açıkhava Müzesi) που συγκαταλέγεται στο κατάλογο των μνημείων Κληρονομιά της Ανθρώποτητας. Πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο θα επίσκευθούμε ένα εργαστήριο με αλάβαστρα, θα δούμε και μια επιδειξη.  Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδο γιά να παρακολουθήσουμε τον χορό των Περιστρεφόμενων Δερβίσιδων. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 16 Ιουνίου 2019 : Φαράγγι Περιστρέμματος – Ν. Καρβάλη

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Ακσαράι (Aksaray). Φτάνουμε στο Φαράγγι Περιστρέμματος (Ihlara Vadisi) που πέρα από τις λαξευτές εκκλησίες φημίζεται και με τη φανταστική φύση του. Επίσκεψη του φαραγγιού που έχει 120 μετρα βάθος, 14 χιλιόμετρα μήκος και φιλοξενεί σχεδόν 105 εκκλησίες. Εμείς θα περπατήσουμε 1500 μέτρα και θα επισκευθούμε τρεις εκκλησίες. Επόμενη επίσκεψη μας στο χωριό Καρβάλη (Güzelyurt) και την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζινού που χτίστηκε το 385. Το σκήνομα του Αγίου Γρηγορίου μεταφέρθηκε στη Νέα Καρβάλη. Στο γυρισμό επίσκεψη στα δερμάτινα.  Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδο γιά μιά Τούρκικη βραδυά και γλέντι.

5η μέρα : Προκόπι –  Καισάρεια – Τάλας – Ηράκλειο

Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζι με τις βαλίτσες για την Καισάρεια Πρώτα θα επικευθούμε το Τάλας ,όπου ζούσαν οι πλούσιες Ελληνικές οικογένειες μέχρι το 1922. Θα δούμε απο έξω το ναό Των Εισοδείων Της Θεοτόκου που σήμερα είναι τζαμί.  Στη Καισάρεια θα δούμε το Ulu Cami, το Σελτσουκίδικο Τζαμί του 12ου αιώνα, τα τείχη της πόλης που είναι κτισμένα απο τον Ιουστινιανό και πολλά Σελτσούκικα κτίρια. Μεχρι την ώρα της πτήσης ελεύθερη ώρα στην αγορά της Καισάρειας. Τέλος της εκδρομής.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή προαιρετικά για τα Αερόστατα. Μια μοναδική εμπειρεία για όσους θέλουν να απολαύσουν την μοναδική εικόνα της περιοχής από ψιλά. 

  

Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο   575 €

με ημιδιατροφή και φόρους αεροδρομίου από Ηράκλειο

 

Διαφορά μονοκλίνου 60 €

 

Περιλαμβάνονται:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας από Ηράκλειο με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων , χειραποσκευή 8 κιλών και αποσκευή 23 κιλών
 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mustafa Hotel 4* στο Προκόπι
 • Πρωινό καθημερινά και δείπνο στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
 • Εκδρομές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Για όλες τις μςτακινήσεις και εκδρομές πολυτελή πούλμαν
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :

 

 • Ότι αναφέρεται ως προαιτερικό ή προτεινόμενο
 • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα

 

 

  

 

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες