2810 228 226 mika@mikatravel.eu

IΝΔΙΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

(0 Review)
Τιμή
Από€1,125
Τιμή
Από€1,125
November 18, 2017

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

241

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για Κρατήσεις και Τροποποίηση του ταξιδιού καλέστε στο :
+30 2810 228 226

mika@mikatravel.eu

Γιατί Να Επιλέξετε Εμάς?

 • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 • ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
12 - 20 Νοεμβρίου 2017
Αναχώρηση : Ηράκλειο
Άφιξη : Νέο Δελχί
Λεπτομέρειες

IΝΔΙΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Βαρανάσι – Ν. Δελχί – Άγρα – Τζάιπουρ

12 – 20 Νοεμβρίου 2017

Τα Highlights του προγράμματος

 • Ρίκσο στο Βαρανάσι, στην ιερή πόλη του Γάγγη
 • Ανάβαση σε Ελέφαντες στο Amer Fort στην Τζαιπούρ
 • Ινδικό φολκλόρ show σε ιστορικό ξενοδοχείο-παλάτι
 • Προσωπικό δώρο για κάθε ταξιδιώτη

 

NAMASTE !

WELCOME TO INDIA – Ένα Έθνος , άπειροι προορισμοί.   Μία γη με πλούσια κληρονομιά και πολύ παλιά. Η μαγεία της Ινδίας: η ιστορία των 5000 χρόνων, η φιλοσοφία, οι θρησκείες, τα υπέροχα ιστορικά, μνημεία. Όλα αυτά μαζί  συνθέτουν μαζί με την απίστευτη ποικιλομορφία της ένα μοναδικό και πολύχρωμο μωσαϊκό. Αυτό είναι το θαύμα που είναι η Ινδία, ελάτε, να το απολαύσετε και να χαρείτε την εμπειρία… .. Οι διακοπές στην Ινδία είναι πραγματικά καταπληκτική εμπειρία. Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα με μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλη ποικιλία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια χώρα πιο συναρπαστική, ρομαντική ή εξωτική για να επισκεφθεί από την Ινδία. «Είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη όπου τα πάντα που έχουν συμβεί ποτέ στην ιστορία του κόσμου συμβαίνουν κάθε λεπτό της κάθε ημέρας ακριβώς μπροστά στα μάτια μας!»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

1η ημέρα: Κυριακή 12 ΝΟΕ17: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ –Ν.ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση μέσω σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας Ν. Δελχί. Άφιξη την επομένη

 

2η ημέρα: Δευτέρα  13 ΝΟΕ17: Ν.ΔΕΛΧΙ  – ΒΑΡΑΝΑΣΙ  / Ξενάγηση & Βόλτα με τρίκυκλα

Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδίας.  Αφού περάσουμε τις διαδικασίες βίζας και διαβατηρίου, περιμένουμε λίγο για την επόμενη σύντομη πτήση μας  προς την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών, το Βαρανάσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα δούμε τον ανάγλυφο χάρτη της Ινδίας στο ναό Bharat Mata. Αντί για τα παραδοσιακά αγάλματα θεοτήτων, σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας τεράστιος χάρτης λαξεμένος σε μάρμαρο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Μητέρα Ινδία. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον ναό Durga ,που είναι αφιερωμένος στη Ντούργκα, μια μορφή της Παρβάτη, της γυναίκας του Θεού Σίβα και στον ναό Kashi Vishwanath, που είναι αφιερωμένος στον Σίβα και πρόκειται για ένα από τα δώδεκα πιο ιερά σημεία στη Ινδία. 
Αργότερα θα πάρουμε τα παραδοσιακά τρίκυκλα ποδήλατα (ρικσόου) με προορισμό μας τον Γάγγη ποταμό μια διαδρομή που θα διαρκέσει 45 λεπτά μέσα από την πόλη του Βαρανάσι. Kατά την άφιξη μας στο ποταμό, από το πιο γνωστό από τα 84 Ghats, το Dasaswamedth Ghat θα παρακολουθήσουμε μία μεγαλειώδη ιερή τελετή ένα «υπέρλαμπρο» θέαμα. Τα γκάτs είναι αναχώματα με σκαλιά στην όχθη του ποταμού και είναι εκεί που οι πιστοί κάνουν τα τελετουργικά του εξαγνισμού τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τρίτη 14 ΝΟΕ17: ΒΑΡΑΝΑΣΙ  / Βαρκάδα στον Γάγγη ποταμό & Εκδρομή στο Σαρνάθ –Δελχί

Nωρίς το πρωί θα κάνουμε μια βαρκάδα στο Γάγγη, για να δούμε τους ιερούς χώρους όπου καίνε τους νεκρούς τους. Θα καταλήξουμε στα πέτρινα σκαλοπάτια «γκατς», στις όχθες του ποταμού όπου πλένονται οι πιστοί για να αφήσουν τις αμαρτίες τους και να αναδυθούν εξαγνισμένοι. Tο απόγευμα θα συνεχίσουμε για το Σαρνάθ, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από το Βαρανάσι. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ιερά σημεία των Βουδιστών. Είναι εδώ που ο Βούδας, έχοντας λάβει την φώτιση έκανε το πρώτο του κήρυγμα. Σαρνάθ είναι η σύντμηση του Σαραγκανάθα που σημαίνει ο “κύριος των ζαρκαδιών”, μιας και πιστεύεται πως ο Bούδας, σε μια προγενέστερη ζωή του ήταν ένα ζαρκάδι που προσφέρθηκε ως θυσία στον τοπικό ηγεμόνα. Eδώ γεννήθηκε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου και θα μπορέσουμε να δούμε μεγαλόπρεπες στούπες, καθώς και τον πανύψηλο πέτρινο στύλο, που έστησε ο Bουδιστής αυτοκράτορας Aσοκά, γύρω στο 250 πΧ. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Δελχί. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο, Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τετάρτη 15 ΝΟΕ17: Ν.ΔΕΛΧΙ  – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΓΡΑ(206 χιλ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην παλιά πρωτεύουσα της Ινδίας με πρώτη μας στάση στον θαυμαστό ναό Swaminarayan Akshardham ο οποίος συνδυάζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ινδουιστικό στυλ με στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ακσαρντάμ σημαίνει σύμφωνα με τον Ινδουισμό Οίκος του Θεού και όπως πιστεύεται από τους πιστούς του,ο χώρος αποτελεί την προσωρινή κατοικία του Θεού επί της γης. Συνεχίζουμε για το Ρασγκάτ, όπου και βρίσκονται ο τάφος – μουσείο του Γκάντι, στο περίβολο του οποίου καίει πάντα μια φλόγα και ο τάφος του Χουμαγιούν, του δεύτερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μογκούλ. Είναι το πρώτο μαυσωλείο με κήπο στην ινδική υποήπειρο και είναι έργο ενός Πέρση αρχιτέκτονα και είναι αυτό που έδωσε την έμπνευση για το Τάζ Μαχάλ. Επόμενη μας στάση το Κόκκινο Φρούριο, κτισμένο τον 17ο αιώνα, από τον ιδρυτή της πόλης και αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν χρησιμοποιήθηκε ως η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας ως το 1857, όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας εκθρονίστηκε και οδηγήθηκε στην εξορία. Το όνομά του προέρχεται από τις οχυρώσεις του που είναι φτιαγμένες από κόκκινο άργιλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το δεύτερο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασγίντ με χωρητικότητα στην αυλή του 25.000ων πιστών. Η κατασκευή του οφείλεται στον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν.  Η Άγρα είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στην κοιλάδα του Γάγγη. Η διαδρομή μας για την Άγρα θα μας ανταμείψει, μιας και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζωή της Ινδικής υπαίθρου: το παζάρι με ντόπιους να πραγματεύονται τα προϊόντα τους, τροπικά και κατάφυτα τοπία και από τις πλέον σημαντικές δυναστείες της Ινδίας, αυτής των Μουγκάλ, της οποίας και υπήρξε πρωτεύουσα με το όνομα Ακμπαραμπάντ. Στην εποχή τους, η πόλη άνθισε και πολλοί καλλιτέχνες από την Περσία και από την Κεντρική Ασία παραδοσιακά χωριά που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής. Η πόλη είναι στενά συνδεδεμένη με την αυλή των Μουγκάλ που προσκλήθηκαν για να βοηθήσουν στην κατασκευή πολυτελών μαυσωλείων, οχυρών και κήπων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ημέρα: Πέμπτη 16 ΝΟΕ17: ΑΓΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας από το πασίγνωστο Taj Mahal, ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου. Πρόκειται για ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα. Στην ουσία είναι ένας τάφος – κήπος, που πλησιάζει κατά πολύ αυτό που κατά την ισλαμική ιδέα είναι ο κήπος της Εδέμ. Είναι κτισμένο στην νότια όχθη του Γιαμούνα, ενός από τα ιερά ποτάμια της Ινδίας και έγινε κατόπιν εντολής του Σάχ Τζαχάν (που σημαίνει βασιλιάς του κόσμου) προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε φέρνοντας στο φως το 14ο παιδί τους. Για την ανέγερσή του χρειάστηκαν 41 εκατομμύρια ρουπίες, 500 κιλά χρυσός και 20.000 εργάτες που δούλευαν ασταμάτητα από το 1632 μέχρι το 1653. Θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό του μαυσωλείου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να βγάλουμε φωτογραφίες στους κήπους της, που είναι υπέροχα σχεδιασμένοι από Πέρσες καλλιτέχνες. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κόκκινο φρούριο της πόλης, που κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ, το 1565. Οι επιβλητικές οχυρώσεις φτιαγμένες από κόκκινο αμμόλιθο, σχηματίζουν ένα μισοφέγγαρο κατά μήκος του ποταμού Γιαμούνα και ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα. Όταν ο Σαχ Τζαχάν αρρώστησε βαριά, τα παιδιά του ξεκίνησαν μια διαμάχη για την διαδοχή, και ο γιός του Αουράνγκζέμπ, φυλάκισε τον πατέρα του για να κερδίσει την διαδοχή. Ξενάγηση στους χώρους του φρουρίου. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε την αγορά της πόλης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα φαντασμαγορικό σόου που αναπαριστά την ρομαντική ιστορία του Taj Mahal, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πάνω από 80 χορευτές. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Παρασκευή 17ΝΟΕ17: ΑΓΡΑ ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙΤΖΑΙΠΟΥΡ (240 χιλ) 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε οδικώς για την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν ή αλλιώς στη Ρόδινη Πολιτεία, Τζαιπούρ. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την Καστροπολιτεία του Άκμπαρ, φτιαγμένη το 1569 από κόκκινο ψαμμίτη. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για το μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Η πόλη εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην πιο γραφική πόλη της Ινδίας, τη Τζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Σάββατο 18 ΝΟΕ17: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Αμπέρ, 11 χμ από την Τζαϊπούρ, που υπήρξε το προπύργιο των Κατσαβάχα, μιας ινδικής κάστας, μέχρι το 1727, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Τζαϊπούρ. Το όνομά του το παίρνει από τον ναό Αμπικεσβάρ, τοπικό όνομα για τον θεό Σία. Το κάστρο βρίσκεται φωλιασμένο σε έναν λόφο, από τον οποίο η θέα προς την λίμνη Μαότα είναι εκπληκτική. Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες. Θα δούμε το Τζάϊ Μαντίρ, ή “Αίθουσα της Νίκης” που είναι διακοσμημένη με χιλιάδες κομμάτια καθρέφτη που προσδίδουν περαιτέρω ύψος στην αίθουσα, το Τζάς Μαντίρ δηλαδή την αίθουσα των Ιδιωτικών ακοράσεων και τον ναό της Θεάς Κάλι (Σίλα Ντέβι) με το πέτρινο ομοίωμα της θεάς και τις σκαλιστές ασημένιες πόρτες. Επιστροφή στη Τζαϊπούρ, την πόλη στην οποία συνυπάρχουν ο μεσαίωνας και η σύγχρονη εποχή. Επίσκεψη στην Ρόδινη Πολιτεία, το παλιό της κέντρο δηλαδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βάφτηκε για πρώτη φορά ροζ για την υποδοχή του βρετανού Πρίγκιπα Αλφρεντ, μιας και το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την φιλοξενία. Ιδρυτής αυτής της πόλης ήταν ο Μαχαραγιάς Τζάι Σιχ, ο οποίος με την βοήθεια ενός αρχιτέκτονα από την Βεγγάλη, άρχισε την κατασκευή της καινούργιας πρωτεύουσας το 1727. Ο Τζάϊ Σιχ υπήρξε τρανός αστρονόμος και αξιόμαχος πολεμιστής. Βασικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι φαρδιές λεωφόροι και η αρχιτεκτονική της αρμονία. Πρώτη μας στάση το “Παλάτι των Ανέμων” η αλλιώς Χαβά Μαχάλ, εστιακό σημείο της πόλης, το οποίο κτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογενείας. Έχει πέντε ορόφους και το χαρακτηριστικό του είναι τα εκατοντάδες παράθυρα, από τα οποία οι γυναίκες της αυλής μπορούσαν να βλέπουν απαρατήρητες την ζωή που διαδραματιζόταν έξω από το ανάκτορο. έξω χωρίς να τις βλέπει κανείς. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά παλάτια της ροζ πόλης. Καθοδόν για το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ συναντάμε το Κυβερνείο της επαρχίας Ρατζαστάν. Το μοναδικό Τζαντάρ Μαντάρ, είναι ένα υπέροχο πλίνθινο, αστρολογικό παρατηρητήριο, ένα από τα πέντε που έφτιαξε ο Τζάϊ Σιχ. Κτίστηκε μεταξύ του 1728 και του 1734 και μοιάζει με ένα τεράστιο γλυπτό τρίγωνο, του οποίου η υποτείνουσα είναι παράλληλη με τον άξονα της γης. Τέλος θα επισκεφτούμε την αγορά babu όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και για ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε δώρο από το γραφείο μας, ένα φολκλορικό σόου από τους rajsthani Gypsies στο ιστορικό ξενοδοχείο – παλάτι Narayan Niwas.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 
8η ημέρα: Κυριακή 19 ΝΟΕ17: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – Ν. ΔΕΛΧΙ (265 χιλ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ν. Δελχί. Φτάνοντας θα γνωρίσουμε την Νέα πόλη. Θα δούμε πανοραμικά τη γνωστή λεωφόρο Ράζπαθ, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο και την Πύλη της Ινδίας, μια πανέμορφη πύλη μεγάλης ιστορικής σημασίας αφού χτίστηκε για τη μνήμη των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τους μεγαλύτερους μιναρέδες στο κόσμο, το Κουτουμπ Μινάρ, σήμα κατατεθέν της πόλης. Έχει ύψος 73 μέτρα και είναι ο ψηλότερος τούβλινος μιναρές του κόσμου. Χτίστηκε ως σύμβολο της θριαμβευτικής νίκης του Ισλάμ στον κόσμο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα ζωντανό σόου Kingdoms of Dreams , ένα από τα καλύτερα της χώρας. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

 

9η ημέρα: Δευτέρα 20 ΝΟΕ17: Ν. ΔΕΛΧΙ – ΕΛΛΑΔΑ

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα.

 

ΤΙΜΗ  1125€ το άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονόκλινου 320 €

5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  DELUXE

                       

Ημερομηνίες

Πόλη

Ξενοδοχείο

13 – 14/11

Βαρανάσι

Rivatas/Madin/Similar

14 – 15/11

N. Δελχί

Crowne Plaza Okhla/The Suryaa

15 – 17/11

Άγρα

Crystal Sarovar Premier/Similar

17 – 19/11

Tζαϊπούρ

Holiday Inn Central/Similar

19 – 20/11

N. Δελχί

Crowne Plaza Okhla/The Suryaa

 

Η Τιμή περιλαμβάνει:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ηράκλειο με ενδιάμεσο σταθμό
 • Εσωτερικές πτήσεις για Δελχί – Βαρανάσι – Δελχί  
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*  deluxe
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς φόρους
 • Ρίκσο  και  βόλτα στον ποταμό Γάγγη  στο Βαρανάσι
 • Καλύμματα παπουτσιών για την είσοδο στους ναούς και τα τζαμιά
 • Βόλτα με ελέφαντες στην Τζαϊπούρ
 • Δημοτικοί φόροι

 

 

Η Τιμή δεν  περιλαμβάνει

 • Φόρους αεροδρομίων 450€
 • Βίζα Ινδίας 52€
 • Τα φιλοδωρήματα που θα εισπραχθούν τοπικά
 • Ποτά στα γεύματα και προσωπικά έξοδα

Για την Βίζα Ινδίας χρειαζόμαστε:

 • Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB –1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο που μας τα στέλνετε στο e mail m.chatzigeorgiou@mikatravel.eu

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

 

A3 7323                12NOV HERATH                1735   1825 

QR  212                12NOV ATHDOH               2010  #0120 

QR  570                13NOV DOHDEL               0225   0825

AI  406                  13NOV DELVNS                1015   1135 

AI  428                  14NOV VNSDEL                1920   2100 

 QR  571                20NOV DELDOH               0945   1135 

QR  211                20NOV DOHATH               1500   1910 

A3 7328                20NOV ATHHER                2200   2250 

        

Βαλίτσα έως 30 κιλά με την A3 & Qatar και 25 κιλά για την εσωτερική πτήση της Air India

PDF

Χάρτης
Φωτογραφίες